zaterdag 23 juli 2011

Brandweer blust brand op hoogte

Brandweer blust brand op hoogte

19 juli 2011 - Den Haag

Den Haag – Rond twee uur vanmiddag is er brand ontstaan op de elfde etage van de Zilver toren aan de Prinses Beatrixlaan. Niemand raakte hierbij gewond.

De alarmcentrale kreeg een melding binnen dat er uit een etage van een gebouw flinke rook kwam. Bij aankomst van de brandweer werd duidelijk dat de brand zich bevond op de elfde etage van de Zilver toren, het voormalige ING gebouw. Dit gebouw is leegstaand en wordt op het moment verbouwd.

Door de hoogte en het niet goed functioneren van de bestaande blusleiding van het gebouw zijn er meer voertuigen ter plaatse gekomen. De bouwvakkers die binnen aan het werk waren hebben op tijd het pand kunnen verlaten. Zij gaven aan dat er alleen hout en andere bouwmaterialen aanwezig waren op de betreffende etage.

De brandweer heeft de brand snel kunnen lokaliseren, maar moest flink aan de bak om het te bestrijden. Hitte, flinke rookontwikkeling en een lastige watertoevoer maakten de bluswerkzaamheden niet makkelijk. Uiteindelijk werd rond half vier het sein ‘brandmeester’ gegeven.

Door de brand is veel schade veroorzaakt rond en op de betreffende elfde etage. Er zijn ook een aantal onderliggende etages met waterschade. Dit is veroorzaakt door lekkages van de blusleiding van het gebouw.

De politie zal een onderzoek starten naar de oorzaak van de brand.

Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten