woensdag 9 maart 2011

Deel centrum Den Haag zonder stroom
DEN HAAG - Een deel van de binnenstad van Den Haag heeft dinsdagavond zonder stroom gezeten. De storing was in het gebied rond het Binnenhof.

Volgens netbeheerder Stedin ging het om zo'n tweeduizend aansluitingen. Ook het paleis Noordeinde en het gebouw van de Tweede Kamer werden getroffen door de storing. De stroomstoring was rond 23.30 uur weer verholpen.

Op het moment dat de stroomonderbreking begon, was er in de plenaire zaal van de Tweede Kamer een vergadering aan de gang met staatssecretaris van Volksgezondheid Marlies Veldhuijzen van Zanten. De bijeenkomst kon hierdoor niet helemaal worden afgerond.

Surveilleren

De politie had extra mensen naar het gebied gestuurd, om in het donkere gedeelte op straat te surveilleren. Vervoerbedrijf HTM zegt dat de storing geen gevolgen heeft gehad voor het tramverkeer.

In de kelder van het Tweede Kamergebouw heeft een brandje gewoed, die het gevolg was van de stroomstoring. Een noodstroomaggregaat vatte vlam, nadat deze was aangegaan vanwege de storing in het centrum. Het vuur zorgde voor veel rookontwikkeling. Dat meldde een woordvoerder van de brandweer. Hoe groot de schade is, is niet bekend.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten