maandag 7 maart 2011

Auto over de kop in Den-Haag

Den Haag – Bij een eenzijdige aanrijding op de kruising van de Vaillantlaan met de Frans Halsstraat is een personenauto over de kop geslagen.

Omstreeks tien voor zeven kregen de hulpdiensten een melding dat er op genoemde lokatie een aanrijding had plaats gevonden waarbij een auto op z’n kop terecht was gekomen. Omdat de eerste berichten uitgingen van minimaal één zwaar gewonde en mogelijk een beknelling, werden de nodige hulpdiensten gealarmeerd. Zo werden ambulance, een motorambulance en het Mobiel Medisch Team (MMT) gealarmeerd. Ook werden een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig gealarmeerd.

Al snel bleek dat de enige inzittende niet gewond was, althans dat hield deze vol. Gezien de impact van de aanrijding is hij op aandringen van het ambulancepersoneel toch ter plaatse nagekeken. Hierna werd hij door de politie meegenomen naar het bureau voor het ondergaan van een blaastest, omdat hij verdacht werd van het rijden onder invloed. Hier blies hij 460 ugl. Hij is met een proces-verbaal heengezonden.

De bestuurder kwam uit de Frans Halsstraat en is uit de bocht gevlogen. Hierbij heeft deze 1 geparkeerde auto geraakt, die vervolgens tegen een andere auto is aangeschoven. Na de aanrijding is de hond van de bestuurder (een dobermann) ontsnapt; deze is nog steeds spoorloos.

Vanwege het ongeval is de Vaillantlaan in beide richtingen afgesloten. De VOA heeft ter plaatse kort onderzoek gedaan en de situatie op beeld vastgelegd.

De inzet van het MMT werd overigens geannuleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten