maandag 25 januari 2010

KNRM Scheveningen komt 108 keer in actie.KNRM Scheveningen komt 108 keer in actie.

De bemanning van het reddingstation van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de KNRM, is in het jaar 2009 in totaal 108 keer gealarmeerd om hulp te verlenen bij calamiteiten op zee, op het strand of in het brandinggebied.
Bij deze reddingsacties konden in totaal 122 personen veilig aan wal gebracht worden en twee dieren worden gered.
De acties werden uitgevoerd met de reddingboten Kitty Roosmale Nepveu en de Beluga en met het kusthulpverleningsvoertuig. In vergelijking met het jaar 2008 werd het Scheveningse reddingstation 22 keer minder om assistentie gevraagd, maar werden wel 18 personen meer veilig uit het water gehaald. De acties betroffen 20 keer de beroepsvaart, 53 keer zwemmers en surfers, 19 maal de recreatievaart, 13 keer zoekacties naar vermiste personen of waargenomen noodsignalen en 3 keer andere calamiteiten.
Het Scheveningse reddingsstation telt 32 vrijwilligers, die bij nacht en ontij in actie komen als de hulp van de KNRM wordt ingeroepen. Buiten de schipper hebben al deze mensen naast het vrijwilligerswerk bij de KNRM een betalende betrekking. Het werk wat voor de KNRM wordt verricht is belangeloos en onbetaald. Om dit werk uit te kunnen voeren moet er veel worden geoefend om voorbereid te zijn om met slecht weer en onder barre weersomstandigheden het reddingswerk adequaat uit te kunnen voeren.
In 2009 bestond de KNRM 185 jaar en al vanaf de oprichting in 1824 ontvangt de KNRM geen subsidie van de overheid en is de hulp die verleend wordt gratis. Wel streeft de KNRM ernaar om zoveel mogelijk mensen geïnteresseerd te krijgen in het reddingswerk op zee door ze donateur van de KNRM te maken. fotografie A.van Dijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten