zaterdag 9 januari 2010

Jonge huiler maakt reisje door KatwijkOp vrijdagochtend trof een strandwandelaar die zijn hond uitliet, ter hoogte van de Katwijkse Vuurtoren, een nog maar drie weken oude grijze huiler aan. Tja, en wat doe je dan…….,
Je pakt het zoogdier op, neemt hem onder je arm en loopt er mee naar je personenauto die ergens geparkeerd staan in de omgeving van de Boulevard.

Eenmaal daar aangekomen stop je eerst je eigen hond op de achterbank en leg je vervolgens de zeehond behoedzaam in de bagageruimte. Vervolgens werd er koers gezet naar het plaatselijke politiebureau aan de Piet Heinlaan en meld je je daar bij de publieksopvang met de mededeling dat je een piepjonge zeehond in de auto hebt zitten die stil, zielig en verlaten, alleen op het strand zat te wachten op hulp.

De Politiemedewerkers zullen ongetwijfeld even achter hun oren gekrabd hebben bij het horen van dit opmerkelijke verhaal. Maar ook voor deze casus was een oplossing, het zoogdier kreeg een plekje in de wasstraat op de binnenplaats van het Politiebureau. Een klein half uurtje later arriveerden de vrijwilligers van de Eerste Hulp Bij Zeehonden, de EHBZ.

Zij hebben de zeehond ORS toegediend, ofwel ‘een drinkbare vloeistof om de vochtbalans in het dier te herstellen'. Daarna gingen de vrijwilligers op reis naar de Zeehondencreche Lenie ’t Hart in Pieterburen. Nee, niet op de achterbank, maar in een mooie rieten mand……


Arie van Dijk, Fotograaf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten