dinsdag 30 juni 2009

Brand in cafe 11 personen geevacueerd

Brandweer beperkt gevolgen van uitslaande brand met veel materieel
Den Haag – Vanmorgen is door onbekende oorzaak brand ontstaan in een horecagelegenheid aan de Buijs Ballotstraat / Edisonstraat. Diverse woningen werden enige tijd ontruimd. De ambulancedienst heeft drie mensen nagezien vanwege inademen van rook.

Rond half vijf vanmorgen is de brandweer gealarmeerd voor een brand in een café op de hoek van de Buijs Ballotstraat en de Edisonstraat. Ter plaatse bleek het een uitslaande brand op de begane grond te zijn die via de buitenkant overgeslagen was naar de eerste verdieping. De bewoners waren al in veiligheid gebracht.

Vanwege de rook was het noodzakelijk omliggende woningen te ontruimen. Tegelijk verlieten sommige bewoners ook zelf hun woningen. Ongeveer elf personen zijn enige uren opgevangen door de politie. De ambulancedienst heeft drie bewoners gecontroleerd, omdat zij rook hadden ingeademd. Zij werden uit voorzorg vervoerd naar een ziekenhuis.

Het café is uitgebrand en de woning op de eerste etage heeft grote brand schade. De woning op de tweede en tevens hoogste verdieping heeft rook- en roetschade opgelopen. Enkele woningen hebben glasschade, vanwege de enorme hittestraling van de vlammen. Ook zijn enkele auto’s beschadigd geraakt. De Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de mensen te assisteren met de schadeafhandeling.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten