zondag 11 november 2012

Pijnacker Negenentwintig wonigen ontruimd tijdens gaslekkage
Negenentwintig wonigen ontruimd tijdens gaslekkage
9 november 2012 - Pijnacker
Tijdens werkzaamheden aan de riolering is vanmiddag omstreeks half drie een gaslekkage aan de Oudlaan ontstaan. Drie politiemensen zijn ter plaatse door ambulancepersoneel on derzocht.
Om het explosiegevaar zoveel mogelijk te beperken is de  brandweer met groot materieel ter plaatse gekomen. Het vrijgekomen aardgas is door de brandweer met behulp van veel water neergeslagen. Daarbij zijn onder andere waterkanonnen gebruikt. Netwerkbeheerder Stedin is tegelijkertijd begonnen met het afsluiten van de gastoevoer.
In verband met het explosiegevaar door het vrijgekomen aardgas zijn 29 woningen ontruimd. Circa 40 bewoners zijn in sporthal De Viergang opgevangen.
Om half zeven is de gaslekkage door Stedin gedicht. Daarna zijn de woningen na het uitvoeren van metingen door de brandweer vrijgegeven. De bewoners zijn in de loop van de avond naar hun woningen teruggekeerd.
De gastoevoer naar de woningen is door Stedin via een noodreparatie aan de gasleiding hersteld.
Van de drie politiemensen die ter plaatse nagezien werden zijn er later twee in het ziekenhuis nader onderzocht. Na het onderzoek konden zij naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten