zaterdag 14 april 2012

Persoon op hoogteDen Haag - Een persoon op gevaarlijke hoogte heeft vanmiddag de gemoederen in de Markensestraat flink beziggehouden.

Rond 18.10 uur kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een persoon, die zich op gevaarlijke hoogte zou begeven en alwaar van gevreesd werd dat deze naar beneden zou gaan springen.

Diverse eenheden van de politie en de brandweer werden gelijk ter plaatse gestuurd, waarbij aan de zijde van de politie niet alleen noodhulpeenheden naar het adres werden gedirigeerd. Ook de hondenbrigade, onderhandelaars en het arrestatieteam kwamen ter plaatse. Een motorambulance werd op voorhand meegealarmeerd.

Op de betreffende locatie werd een jongeman (met een geschatte leeftijd van 17 tot 20 jaar oud) aangetroffen, die op de tweede verdieping op een riggel aan de buitenzijde van een raam stond. Terwijl onderhandelaars probeerden om de jongen te overreden naar binnen te gaan, maakte leden van het arrestatieteam zich klaar om vanaf het dak een inzet te kunnen doen om de jongen te overmeesteren.

Die inzet bleek uiteindelijk niet benodigd; de jongen heeft zich 'naar binnen laten praten' en is daar door agenten opgevangen. De politie heeft de jongen meegenomen naar het bureau.

tekst www.regio15.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten