maandag 23 mei 2011

Aanrijding met zwaar letsel


Persbericht: Aanrijding met zwaar letsel

Datum incident: 22-05-2011
Locatie: Den Haag
Bureau/gemeente: Loosduinen

De politie hield zondag 22 mei rond 22.30 uur een 30-jarige
Hagenaar aan voor het veroorzaken van een aanrijding op de Dedemsvaartweg. Een 55-jarige Haagse raakte hierbij zwaargewond.

Volgens getuigenverklaringen reed de Haagse automobilist met hoge snelheid over de Dedemsvaartweg. Ter hoogte van de brandweerkazerne ramde hij een paal, die verolgens op een scooterrijdster terecht kwam. De 55-jarige Haagse raakte zwaargewond.

De bestuurder van de auto bleek teveel gedronken te hebben, hij blies aan het politiebureau 1015 ugl (terwijl 220 ugl is toegestaan, 0,5 promille). Naast de bestuurder zaten er nog twee passagiers in de auto. Omdat niet direct duidelijk was wie er had gereden, werd één van hen (een 33-jarige Hagenaar) ook aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij niet de bestuurder was en werd hij weer vrijgelaten. De andere passagier is met nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De vrouw die de scooter bestuurde, ligt nog in het ziekenhuis, onder meer met meerdere gebroken ribben en een klaplong. Haar toestand is ernstig, maar niet kritiek.
De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten