zaterdag 12 februari 2011

Alcoholcontroel door Politie BOB


Persbericht: Europeese alcoholcontrole

Datum incident: 11-02-2011
Locatie: Den Haag
Bureau/gemeente: Den Haag

De politie controleerde in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 februari op de Bautersemstraat, de Houtrustweg en de Beeklaan het verkeer op het gebruik van alcohol.

Medewerkers van Veilig Verkeer Nederland ondersteunden de controleactie en deelden aan de nuchtere bestuurders de BOB-sleutelhangers en folders uit. .

Ruim 550 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Slechts vijf daarvan bleken teveel te hebben gedronken. De politie vorderde bij twee bestuurders het rijbewijs in. Een Poolse bestuurder blies de hooogste score van 710 ugl en had bovendien geen geledig rijbewijs.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes is de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA) van kracht. Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten