zaterdag 18 september 2010

Boot slaat om met negen personen voor kust ScheveningenNEGEN PERSONEN IN ZEE TIJDENS BOOTTOCHTJE

Den Haag – Vanavond rond zeven uur is door nog onbekende oorzaak een boot met negen personen omgeslagen bij de kustlijn van Scheveningen. Zeven personen zijn naar een ziekenhuis vervoerd.

Een rubberboot met buitenboord motor is omgeslagen tijdens een boottochtje langs de kustlijn. Toen de brandweer ter plaatse kwam waren surfers die in de buurt waren bezig om de personen aan wal te krijgen. De surfers hebben daarmee heel goed gereageerd en prima werk geleverd om de drenkelingen te redden. Ook de KNRM is ingezet en hebben de overige mensen veilig uit het water gekregen.De brandweer heeft een moment duikers in het water gehad, maar sterke stroming zorgde voor een onveilige situatie.Er zijn zeven personen naar een ziekenhuis vervoerd vanwege onderkoelingsverschijnselen en het inslikken van zeewater.

1 opmerking:

  1. Welke idioot gaat ook met dit weer met zoveel mensen op zo, n klein bootje varen . Een rib kan ook niet alles zeker niet met een slechte schipper. Je ziet steeds meer amateurs dit soort tripjes aanbieden. Vraag naar powerboat papieren voordat je opstapt. Een vaarbewijs is absoluut niet voldoende. Marc van der veen. Voorzitter offshoreevents.nl

    BeantwoordenVerwijderen