zaterdag 26 september 2009

Grote brand in bedrijf in KatwijkKATWIJK - Een grote uitslaande brand aan de Taanderstraat in Katwijk heeft vrijdagavond laat een opslagplaats van een bedrijf in kunsstof kozijnen volledig in de as gelegd.

Het vuur werd rond elf uur vrijdagavond ontdekt, waarna groot alarm werd geslagen. De brandweer in Katwijk kreeg bij de bluswerkzaamheden assistentie van collega's uit onder meer Oegstgeest en Rijnsburg.

De grote uitslaande brand is volgens een ooggetuige het gevolg van een brand in een container, die zou zijn aangestoken. Dat vuur sloeg over naar het bedrijfspand, dat al snel in lichterlaaie stond. De brandweer hield naastgelegen bedrijfsgebouwen nat om verdere uitbreiding van het vuur te voorkomen.

Giftige stoffen

Voor zover bekend kwamen bij de brand geen gevaarlijke concentraties giftige stoffen vrij. Hoeveel schade de brand heeft aangericht, is nog niet bekend.

Niemand raakte gewond door de grote brand. De brandweer was zaterdagochtend nog bezig met nablussen. foto 01 fotograaf P.Termorshuisen foto 02 fotograaf W.Devilee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten